3.6.2021

Kesä tuoksuu Monoille

Monoi De Tahiti. Yves Rocher. Mielleyhtymä kesään on välitön. Vietin kesiä Lahdessa kun olin lapsi ja myöhemmin Okeroisissa n. 7km Lahden keskustasta. Monoi De Tahiti kuuluu enemmän aikaan ennen teini-ikää, ennen vuotta 2000. Lojuimme Möysän uimarannalla päivästä toiseen. Mieleen tulee tästä tuoksusta myös aika kun Spice Girls oli kova juttu. Linnanmäen reissu 1998. Tarkemmin en osaa eritellä. Tuoksuun ei ole kajottu näiden vuosien aikana koska muisto on välitön, se ei herää jos tuoksua muokataan. 

Tiedän että aito Monoi-öljy tulee Tahitilta,  ja sitä autenttista öljyä saa kyllä Suomesta. En tiedä kuinka paljon Rocherin öljyn tuoksu eroaa oikeasta, mutta ei sillä minulle ole väliä. Rocherin Monoihin liittyy tuoksumuistoni. Tuoksutin sitä myös lapsille, Veikko kertoi että se tuoksuu kesälle ja uimarannalle ja että meillä on ollut sitä joskus. Ei meillä ole ollut, mutta moni aurinkotuote on kookoksen ja Gardenian tuoksuinen, trooppinen.

Kynsien syöminen loppui kuin itsestään. Muutto laukaisi sen viime syksynä. Tarkoittaakohan se sitä että alan kotiutua. Minulla on uuteen asuntoon monesti tunne että vihaan ja rakastan sitä vuorotellen. Ei tunnu kodilta, ei tää ole hyvä, kuitenkaan en halua muuttaa pois. Tunteet ovat ristiriitaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Odottamattomia musiikkituulia

Olin kirjottamassa luonnoksissa tallessa olevaa julkaisua,jossa käyn läpi musiikkiasioita. Olen kirjannut eräästä yhtyeestä näin: "LAB ...