18.1.2022

Tapaus Salvador Dali

Yleisesti ottaen hajuvesipullot ovat tylsiä. Dalin pullot ovat kuin pieniä taideteoksia. Ostaisin niitä  pelkästään pullon vuoksi, tuoksusta viis. Mutta koska vähän pihistyttää niin en viitsi. Dalin suosituin tuoksu ainakin tuoksufoorumeiden perusteella, on Laguna. Julkaistu 1991. Yhä  tuotannossa ja suht edullinen. Ostin minikoon tätä, eikä ollut kyllä yhtään  mulle tarkoitettu. Tuoksuu alkuun ysäri-Pantenelle jonka jälkeen muuttuu imeläksi kookoshorroriksi. Jos alkutuoksu pysyisi niin tykkäisin. Tämä pullo on tuttu lapsuudesta jonkun tutun wc:stä.

Laguna

Kakkosena ja kolmosena tulevat samanlaiseen pulloon pakatut Dali parfum de toilette ja Dali Parfum. Pullo samanlainen kuin yllä mutta ovat väriltään kirkas/keltainen neste ja umpimusta. Tulleet markkinoille -83 ja -85.  Tuoksunuottien perusteella raskaita kukkaisia, suitsukkeisia. Ihan kasaria siis. Yleensä vältän tuoksuja joissa on keltainen neste. Keltainen yhdistyy raskaaseen ja suitsukemaiseen tuoksuun. Poikkeuksena Lushin Karma, yhdistelmä Sitrusta ja Patsulia.

Sitten on  Dalissime, 1994. Tuoksuu mielestäni persikalle ja jollekin muulle  makealle. Tuttu jostain lapsuudesta myös. Pidän  tästä ihan hirveästi, mutta jollakin toisella ihmisellä. Pitäisi antaa tälle mahdollisuus vielä.

Dalissime

Sitten  tapaus Dalimania. Tullut markkinoille 1999, ilmeisesti joulukokoelmassa kuten muutkin samanmuotoiset pullot. Valmistus lopetettu ja saatavuus Euroopasta tosi nihkeää. Tällä on  vakiintunut fanikunta ja sen huomaa. Tuoksua myydään yhä jonkin  verran, mutta huikeilla hinnoilla, tätä etsitään ja kaivataan. Pullo on hienoin näistä  pystymallisista. Mulla on tällä  hetkellä projektina  saada käsiini tällainen. Briteistä  on turha havitella koska tuoksut kuuluvat kiellettyjen postitettavien listalle Royal Maililla. Joten tuoksut kulkevat vain Brittien sisällä. Siellä olisi ollut. Kuvassa olevassa on punainen korkki,  mutta tästä on olemassa myös kultapunainen korkki.  En tiedä minä vuonna tämän valmistus lopetettiin. Odotukset tuoksun suhteen ovat korkealla. Arvostelujen perusteella tämä tuoksuu kermaiselle persikkakookokselle jossa santelipuuta. Mutta ei minun tästä tarvitsekaan pitää, tämä on lahja toiselle.  Olen vain utelias. Jännittää.


Dalimania, "bottle is fucking epic" kuten joku asian ilmaisi.
 

Viimeisenä Dalilight, julkaistu 2011. Yhä saatavilla. Tämä on kevyt sitrustuoksu. Arvostelujen perusteella tässä  tuoksuu sitruuna, vesililja ja appelsiini/omena. Hedelmäinen, raikas ja vesimäinen. Kuulostaa ihan mun jutulta. Joten varmaan lähtee testiin.

Dalilight


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Odottamattomia musiikkituulia

Olin kirjottamassa luonnoksissa tallessa olevaa julkaisua,jossa käyn läpi musiikkiasioita. Olen kirjannut eräästä yhtyeestä näin: "LAB ...