13.1.2022

Nostalgiaa tuoksujen muodossa

Betty Barclay Woman n.2  Taustaa: Tämä tuoksu tuli markkinoille 2000. Ystäväni käytti tätä monta pulloa joten minulla  on  tästä tuoksumuisto joka on yhtä kuin ylä-aste ja Jyränkö. Ostin sokkona tällaisen pullon Citymarketin poistosta 2006 ja tykästyin heti.  Pääni ei osannut yhdistää tätä ystäväni tuoksuun koska en muistanut pullon olleen sininen vaan vihreä. Ja vihreä on olemassa. Poistunut Suomen markkinoilta mutta ulkomailta saa tilattua, ei tuoksuksi kovinkaan kallis. Tämän koostumukseen ei ole kajottu. Tulee mieleen orvokin tuoksu yhdistettynä sitrukseen ja vaniljaan. Puuterinen ja puinen, vähän kukkainen. Voisin sanoa tämän sopivan kaikenikäisille. Aika kevyt. Ostan tätä koska nostalgia, enkä saa tästä oireita.Davidoff Cool water woman. Taustaa: Tämä tuoksu tuli markkinoille 1996. Tämä  oli toinen ystäväni käyttämä tuoksu yllä olevan lisäksi. Jotenkin muistikuvat näistä kahdesta sekoittuvat, koska mielestäni näissä on jokin  samantyyppinen terävä,  tai sitten ystäväni kuorrutti itseään molemmilla. Veikkaan kuorrutusta. Tätä saa yhä Suomestakin, eikä ole tuoksuksi kovin kallis. Tästäkin on mielleyhtymä ylä-aste. Tämä on vesimäinen ja raikas.  Melonia yhdistettynä kieloon. Tyypillinen ysäri fresh-floral-aquatic tuoksu. Pidän tästä ihan hirveästi, mutta tässä on jokin joka saa minut aivastelemaan. Ei aina mutta  sen verran että jätän kauppaan. Vartalovoiteena pystyn käyttämään. Kaverin syntymäpäivä ja joululahjat ovat yleensä pullo tätä.

Salvador Dali-Sea&Sun in Cadaques. Tuli markkinoille 2006. Ostin tämän Citymarketista samaan aikaan Betty Barclayn tuoksun kanssa. Kuorrutin itseni tällä kun olin parikymppinen ja ne ajat tästä tulevatkin mieleen. Tämä on niistä päivistä asti kuulunut vakiokalustooni. Tämä tuoksuu mielestäni sellerille ja aprikoosille. Hedelmäisen raikas vesituoksu. Onneksi sellerin tuoksu haihtuu. Tämän koostumusta on varmaan kopeloitu  koska en muista sellerin tuoksua vuosien takaisista puteleista. Ei aiheuta oireita. Tätä saa yhä.

Moschino-I love love, tutummin AkuAnkka-pullo. Tuli markkinoille 2004. Minä sen sijaan iskin käpäläni tähän vasta 2008,  Kuopion reissulla. Pikkasen nuuhkaisin testeriä ja ostin kun pullo oli niin kiva. Totuus tuoksusta paljastui vasta majapaikassa, kun nenässä ei tuoksunut kaikki muukin. Positiivinen sellainen. Jäi vakiokalustoon ja käytän yhä ahkerasti. Oli myös välivuodet 2011-2016 kun jossain vaiheessa ihoni muutti tuoksun pilaantuneeksi appelsiiniksi. Perheeni lahjalistalla vakio. Tämä tuoksuu kuplivalle sitrukselle, mutta ei imelällä tavalla. Tuoksua on verrattu  D&G:n  Light Bluehn, mutta tästä puuttuu sellainen märän nahkaremmin tuoksu.Valmistetaan yhä, hinta keksivertoa ja vaihtelee hyvin paljon ostopaikasta riippuen. Voi vaihdella useita kymppejäkin.


Emporio Armani Lei/She. Tuli markkinoille 1998. Valmistus lopetettu ja korvattu samanlaisella relaunchilla (2020) jossa eri tuoksunuotit. Pullo samanlainen. Ostin tämän myös Kuopion reissulla 2008. Tuoksu oli tuttu, mutta pullo mielessäni eri. Tuoksuu samalle kuin 2000 julkaistu julkkistuoksu Naomagic. Tuoksuu pehmoiselle. Puuterinen, maitomainen manteli ja nahkainen. On todella voimakas tuoksu ja kestää pitkään. Tuoksuna kalliimmasta päästä, ja hinnat  pompanneet vielä discontinued-leiman takia. Tästä on vain  EdP-versio. 
Hintaverrokkia. Betty Barclay 15ml/13,75e, 30ml/26-30e. Hinnat kalliimpia yksityisillä. Torissa näin kerran 15ml EdT-pullon 40 euron hintaan. 100ml tai 50ml pulloa ei taida olla olemassa.

Davidoff Cool Water Woman 30ml/n.35e, 50ml/n.55e TAI toisesta paikasta lahjapakkaus 30ml+vartalovoide75ml/ 20e, 50ml/20e ja 100ml/30e. Hinta vaihtelee paljon ostopaikasta. Tässä verrattu kemikalio/kosmetiikkakauppahintaa ja markettiverkkokauppaa.

Salvador Dali Sea&Sun in Cadaques 30ml/n.24-30 euroa riippuen ostopaikasta, 100ml/n.40-50e riippuen ostopaikasta. Löytyy edullisemminkin yksityisiltä jos jaksaa vähän kaivella.

Moschino I Love love, 30ml/n40e (kivijalkakaupat ja ketjujen verkkokaupat)TAI 30ml/n25-35e, 50ml/n.30-50e 100ml/n.35-40e. Verrattu hajuvesiverkkokauppoja joilla ei kivijalkaliikkeitä. Joskus 100ml pulloja ponnahtelee edullisemmin, mutta tämä harvemmin on tarjouksessa.

Emporio Armani She. 30ml/n.50e, 50ml/65-75e, 100ml/n.90e (suomalaiset kivijalka ja ketjujen verkkokaupat)  Ulkomaiset verkkokaupat joilla suomennetut sivut, tarjoavat usein lahjapakkauksia ja 100ml  pulloja, hinnat vaihtelevat 50-75 euron välillä. En löytänyt enää edullisemmista paikoista kys.tuoksua edes valikoimista. Ebayssa tarjonnassa näkyy discontinued lisä.

Esimerkkinä Naomacig, joka oli suht edullinen julkkistuoksu aikanaan. Nyt ebayssä saat pulittaa vähintään kolminumeroisia summia 50ml putelista. Discontinued ja keräilyharvinaisuuslisä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Odottamattomia musiikkituulia

Olin kirjottamassa luonnoksissa tallessa olevaa julkaisua,jossa käyn läpi musiikkiasioita. Olen kirjannut eräästä yhtyeestä näin: "LAB ...