5.11.2021

Vähän höyryä ulos

Kun asiakas menee tunteisiin. Siedän aika paljon kakkia asiakkailta, se on minulle useimmiten ihan fine, mutta epärehellisyys tai vilpillisyys ovat sellaisia asioita jotka menevät tunteisiin. Pystyn myöntämään virheen kun sellainen on tapahtunut ja korjaamaan sen, siinä ei ole mitään epäselvää. Erehdyksiä sattuu. Mutta mikäli ei ole kyse aidosta virheestä, erehtymisestä, vaan vilpillisestä toiminnasta asiakkaalta lähtökohtaisesti niin näen punaista. En voi vilpittömästi pyytää anteeksi virhettä joka ei ole oikeasti olemassa. Mutta valitettavasti osa ihmisistä vain toimii niin, enkä minä voi sille mitään. En tiedä Heidän henkilökohtaisia motiivejaan toimia niin.

Olen aina ollut ihan surkea valehtelemaan, joten opin tavan jättää kertomatta. Mutta se on sama asia kuin valehtelu. Onneksi olen vuosien saatossa oppinut. Mitään vakavaa ei menetä jos puhuu totta ja on suora. Tällä en tarkoita sitä että kaikki mielipiteet pitää sanoa ääneen. Kyllä vaikeistakin asioista pitää pystyä puhumaan. Siihen auttaa yksinkertainen kysymys itselleen: Mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Ja on ihan terveellistä puhua siitä mitä haluaa ja mitkä asiat eivät ole ok. Eihän niitä muuten voi toinen tietää. Ajatustenlukua ei ole vielä keksitty.

Pohdin että suurin syy ihmisten valehteluun on pelko ja oman edun tavoittelu. Lapset valehtelevat koska pelkäävät vanhempiensa suuttuvan, mutta eivät ymmärrä että vanhemmat suuttuvat enemmän valehtelusta kuin pahasta teosta. Sekä oman edun tavoittelu. Aikuisten maailmassa en ymmärrä pelon ohjaamaa valehtelua. En löydä sille esimerkkiä.

Toinen asia mistä en pidä ovat sellaiset ihmiset joiden jutut ja olemus muuttuvat seuran mukaan. Siten mikä heille itselleen on eniten eduksi.

Kolmas asia josta en pidä, liittyy miehiin työelämässä. Valkoisen heteromiehen normi. Miehen on helppo edetä urallaan ilman pätevyyksiä kun sopivasti lipaisee, on myös olemassa hyväveli-verkostoja. Nainen joutuu kouluttautumaan ja hankkimaan asianmukaisen pätevyyden mikäli on kyseessä ylempi titteli. Näin se vain valitettavasti menee. Ei mene minun oikeudentajuuni. Nuoleskelulla yleneminen kuulostaa kyllä ihan klassiselta elokuvakliseeltä. Olisipa asia niin.

Kylläpäs tuli taas negatiivista, mutta pakko se on johonkin saada talteen. Ulos pään sisältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elämää 2006-2007

"Miks sä aina laitat tollaset juhlavaatteet, kun meet paikkaan X ?" (kaikki kaapista löytyvät vaatteet muuttuivat juhlavaatteiksi ...