24.4.2021

Hintapohdintaa

Somessa on kova keskustelu siitä kuinka Heinolaan saataisi lisää muuttovirtaa, koska kaupunki on vuosien varrella hiljentynyt.

Salpauksen opiskelulinjoja lopetettiin, Reumasairaala lopetettiin, terveyskeskuspalveluja supistettiin ja pääpaikka on Lahdessa. Pankkikonttorit siirtyvät Lahteen. Tehtaita on suljettu. Työpaikat vähenevät.

Näkisin asian niin että töitä on huonosti mikäli et käy Lahdessa töissä. Ylä-asteen jälkeen joudut muuttamaan muualle opiskelemaan ja tuskin palaat takaisin kun elämä rakentuu muualle.

Vuokra-asuntoja on pilvin pimein koska veikkaan että niihin ei riitä asujia, hintataso ihan hatusta vedettyä. Monesti hinta riippuu talon maineesta. Yksityiset vuokranantajat katsovat vanhoja hintoja omasta talostaan ja mitoittavat hinnan sen perusteella. Pakko sanoa että Heinolassa jos neliöhinta hipoo kymmentä euroa niin ollaan jo ihan liian kaukana realiteeteista.Tai ehkä se johtuu siitä etten itse suostu maksamaan älyttömyyksiä. Jos samassa talossa on kolme identtistä asuntoa vuokrattavana, halvin on 495e ja kallein 580e, kunnossa ei mitään mainittavia eroja, niin minkähän mahdan valita?

Verrokkina se että asuin keskustakolmiossa 72neliötä/560e ja pari vuotta myöhemmin toisessa keskustan kolmiossa 74neliötä/700e, molemmat hyväkuntoisia. Välittäjän mukaan jälkimmäisestä olisi saanut enemmänkin.

Sama pätee myyntihintoihin. Asuntoja on todella paljon myynnissä ja ne pyörivät listoilla jo vuositasolla. Ei mene kaupaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruokakärpänen

Kesäloma on luksusta. Ei tarvi ahnehtia tekemistä, koska aina voi tehdä huomenna eikä aika lopu heti. On varaa siirtää päivällä tai kahdella...