11.4.2021

Paljon ajateltavaa

 Ikkunasta kuuluu aikaisin aamulla mustarastaan ääni, auringon kivutessa korkeammalle se muuttuu peipposen ääneksi. Sekaan mahtuu myös lokkien ääni. Heinolassa on paljon lokkeja ja äänen ilmaantuminen katukuvaan on merkki keväästä. Forssassa en nähnyt lokkeja kuin muutamia ja oleellinen osa kevään kokemusta jäi pois. Se oli hassua. Mutta Viksbergin kerrostalolähiössä oli runsaasti pääskysiä, parvekkeelta oli kiva seurata lentonäytöksiä. En ole varma onko juuri tällä kohtaa pääskysiä, vähän matkan päässä on kerrostaloja useampi, niin siellä ainakin oli.

Paljon olisi projekteja mielessä. Pihalaatoituksen teko, sälekaihtimien ja pimennysverhojen hommaamista, muksujen vaatekaapin täydennys. Ostamme pari kertaa vuodessa kaikki tarvittavat vaatteet kerralla. Kasvu on jo sen verran hidasta että se on aivan käypä tahti. Keväällä kesäkengät yms. ja syksyllä talvivehkeet. Veikolle on helppo ostaa, yksi hyväksytty vaatekappale ja siitä ostaa monta samanlaista. Ei tarvitse arpoa. Hallalle kelpaa kaikki söpö ja kiiltävä.

Hellulta leikattiin virtsakivet 2016, eivätkä virtsatieoireet vaivanneet vuosiin. Viikko sitten oireilu alkoi mutta on onneksi helpottanut lääkityksen myötä. Ikää on 16 vuotta ja mikäli kyse on kivistä jotka vaativat leikkaushoitoa, en ole varma leikkaako lääkäri. Se ei toisi merkittävästi lisää elinvuosia.

Töissä käyminen turhauttaa. Tai paremminkin työnteko itsessään. Hommien tekeminen on ihan hemmetin hidasta siihen nähden mitä sen pitäisi olla, enkä keksi sille syytä. Hyllyttämisen pitäisi olla nopeaa ja ihan helppo homma. Tuntuu että olen ihan pihalla kaikista asioista vaikka luenkin tiedotteet ja tehtävänjaon. Muisti ei toimi, tuntuu että pää on täynnä kaikkea muuta enkä muista mistään mitään. Kadehdin niitä jotka hoitavat työnsä johdonmukaisesti ja jotka ovat ajantasalla kaikista asioista. Mä en muista edes työkavereiden nimiä oikein. Vaatii pinnistelyä että hommat sujuvat selkärangasta. Koko ajan on tunne että hoidan hommat huonosti. Sitten kun automaatio syntyy, se varmaan vapauttaa kapasiteettia päästä muihin asioihin. Eikä tunnu enää siltä että pää on täynnä kaikkea. Vanhassa toimintamallissa osasin hommat, uudessa joudun opettelemaan lähes kaiken uusiksi. 

Hankalavatsaisuus vaivaa. Lähes kaikesta tulee maha kipeäksi, tai menee vatsa sekaisin ja tuntuu että nälkä on koko ajan. Nälkään liittyvä päänsärky ja huono olo häiritsevät muistamista. Tuskin on kyse mistään vakavasta kun ei ole laihtumista ilmennyt. Päinvastoin. Vaatekaappi menee uusiksi kun mikään ei mahdu päälle. Se on "halpaa" lystiä se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muuttotintti

Aika lentää tästäkin pesästä. Aikomukset asua tässä, kunnes lapset muuttavat kotoa, meni metsään. Kiikareihin ilmestyi edullisempi asunto, k...