31.3.2013

Tukkahistoriaa ja vapaata

Pojuvapaata tänään ja ajattelin ottaa kaiken irti. Hiusten hennaamista, kylpy ja turvenaamio.
Kylpysuolaa en ole kokeillut ikinä, mutta tämä on kaiketi samaa sarjaa Laveran deodorantin kanssa. Odotan että tuoksu on sama koska mieleeni tulee hunajainen jaffa. Lehto peatin naamiota olen kokeillut muutamia kertoja ja hyvältä tuntuu. Ihoa kihelmöi hetken naamion jälkeen ja iho jää sileäksi, pehmeäksi ja puhtaan tuntuiseksi. Kihelmöinti ainakin tietojen mukaan johtuu verenkierron vilkastumisesta. Henna on vanha tuttu, väritahnan tekaisin jo eilen niin on nyt käyttövalmista.  Laskeskelin äsken että käytin ensimmäistä kertaa hennaa kesällä/syksyllä 2003. Viimeisen säännöllisen hiustenvärjäyksen tein muistaakseni kevättalvella 2003, sävynä oli L'oreal Feria 6.66 Pure Scarlet power. Saattaa olla että myöhemminkin oli yksi värjäys Pure Paprika powerilla joka on oranssi. Oranssiin päädyin koska muistin käyttämäni sävyn väärin. Seuraava värjäys olikin 2007 kun halusin mustan tukan ja mokan korjaamiseen oli pakko käyttää värinpoisto ja päälle oranssi väri. 2006-2007 harrastin myös kirkkaanpunaista suoraväriä ja L'orealin Color Pulsea punaisena ja purppurana. Hennan päällä suoraväri pysyi tai sitten haalistumista ei huomannut valmiiksi punaisessa pohjassa niin hyvin. Sen jälkeen en ole enää tehnyt mitään kokeiluja. Muistan että hennan tummumiseen ketunpunaiseksi tarvittiin vuosi värjäämistä pelkällä hennalla. Ja nyt monen vuoden jälkeen hiukset ovat tummentuneet entisestään. Alkuun oli tumma kupari, nyt on viininpunainen tummalla oranssilla. Tummumiseen on vaikuttanut hennalaadun vaihto sekä varmasti omien hiusten tummuminen ajan saatossa vaikka en olekaan omaa väriäni nähnyt ikuisuuteen.

Lähtötilanne 17.9 2006. Ei värinpoistoja. Hennailua kolmisen vuotta. Urtekramin Red (ei enää saatavilla)
Marraskuun 2006 jälkeen otettu. Ei tarkempaa tietoa, käytin kirkkaan punaisia suoravärejä vajaan vuoden elokuuhun 2007.
Elokuu 2007, päähän laitettu kaksi kertaa Tints Of Naturen mustaa viikon sisään.
Elokuu 2007, musta oli viikon jonka jälkeen laitoin kaksi pakettia värinpoistoa. Henna ei lähtenyt mihinkään-onneksi.
Jäi mustan jälkeen kumminkin tummaksi eikä väriero tasoittunut hennalla. Laitoin värinpoiston uudelleen puoli vuotta myöhemmin ja johan vaaleni.
Kesä 2008, tukka vaalennettu ja johon laitettu hennaa päälle. Väri oli kirjava oranssi pitkään.
Lopputulos tumma punaruskea joka on ollut aika muuttumaton vuodesta 2010. Sama väri edelleen.

2 kommenttia:

  1. Voih, nuo sinun punaset hiukset on niin kauniit :) Ja pakko sanoa, et sun hiukset on kyl todella kiiltävät ja hyväkuntoisen näköiset! Itselläni on myös pitkät hiukset mutta huomattavasti huonokuntosemmat kuin sinun :/ Omaan ihan älyttömän kuivat, heinähattuhiukset :D Mutta kuitenkin hiuspohja on todella rasvoittuva. Talvi varsinkin pistää aina hiukset todella koville!

    VastaaPoista
  2. Tänks! Mulla alkoivat hiukset kasvamaan kunnolla oikeastaan vasta parikymppisenä, sitä ennen olivat aika ohuet ja kuivat. Kunto on parantunut kun lopetin tavallisten hiusvärien käytön. Mulla on myös rasvoittuva hiuspohja ja kuivat latvat, mutta latvoihin auttaa hoitoaineella/öljyillä lotraaminen. Päänahkaan tervashampoo.:D Loppuenlopuksi näihin ei auta muu kuin leikkuu.

    VastaaPoista

Ruokakärpänen

Kesäloma on luksusta. Ei tarvi ahnehtia tekemistä, koska aina voi tehdä huomenna eikä aika lopu heti. On varaa siirtää päivällä tai kahdella...