11.3.2013

Kurkkumopon hinta

Sain ompelukoneen, viimein kuuden vuoden unelmoinnin jälkeen. Kuusi vuotta sitten hain Lahteen vaatetusartesaaniksi. Ylläriylläri, en päässyt. Toisaalta mietin että ehkä niin ei ollut tarkoituskaan, monen asian tekeminen kuivuu mulla kasaan jos on paineita. Kiva harrastus omaan tahtiin. Olen aina ollut rähmäkäpälä rättikässässä, ja kutomisessa omistan kaksi vasenta kättä. Hermot eivät riitä mihinkään haastavampaan. Mun mielessä vilkkuu päiväpeitto neliöistä jämälangoista, verhot, itse värjätyt ja ommellut pussilakanat, housut jne. En meinaa saada unta kun kaikkea kivaa on mielessä. Teoriassa kaikki toimii mun pään sisällä, mutta käytännössä en toimivuudesta oikein tiedä. En edes muista koska olisin viimeksi ollut näin kiinnostunut jostain ja olen varma ettei tämä ole hetken mielijohde. Taidan aloittaa kumminkin tutustumalla tuohon koneeseen ensin ja lyhentämällä lahkeita purkamalla saumat tai leventämällä lahkeita jotenkin siististi. En tykkää että ne vain käännetään ja ommellaan. Lyhennyksen pitää näyttää samalta kuin alkuperäinen lahje. Mut ehkä joskus saan tehtyä housut ja mun täydellisten housujen metsästys päättyy. Siinäkin on varmaan niin hemmetin monta asiaa jotka pitää ottaa huomioon. Jää nähtäväksi mitä tästä tulloo. Löysin kurkkumoponkin. Olin tehnyt hakuilmoituksen ja siihen vastattiin. Tarjosin aikaisemmasta tarjotusta moposta 25 euroa mutta ei tullut kauppoja, se olisi ollut keltainen. Sain vihreän 40 eurolla. Myyjä kertoi että samassa paikassa oli myyty jo kaksi mopoa lyhyen ajan sisään ja niiden lopulliseksi hinnaksi oli tullut 50-60 euroa. Kukaan ei ollut ottanut muhun yhteyttä vaikka varta vasten etsin mopoa. Mutta myyjä sanoi että voi mulle mopedin myydä tarjotulla hinnalla ja että hän on onnellinen kun saa ilahduttaa jotakuta. Silmät pitää askarrella mutta se on pieni askare. Tämän kirjoituksen otsikoin ihan vain hakusanoja varten. Tähän blogiin on löydetty useimmiten hakusanalla kurkkumopo ja kurkkumopo hinta. Kaipailin itsekin hinta-arviota mutta voisin sanoa että hinta riippuu aika pitkälti myyntipaikasta. Huutonetissä siitä varmaan taisteltaisiin ja hinta kipuaisi sataan euroon ellei ylikin(on siellä myyty froteepotkaritkin yli satasella!!) Tavallisella kirppiksellä hintahaarukka voi olla 10-30 euroa ja sitten nettikirppiksellä jossa kysyntää on enemmän 30-70 euroa. Voisin väittää että huutonet on kallein paikka ostaa yhtään mitään retroa noin yleisesti. Oikean retron keskihinta vaatteissa on varmaan 10 eurosta ylöspäin. Juu ei kiitti.

5 kommenttia:

 1. Onnea uudesta ompelukoneesta! :) Ja ehdottomasti kannausta menemään kohti unelmia! Itse opiskelen tällä hetkellä toista vuotta artesaaniksi ja olen tykännyt alasta ihan hurjasti :) Aikasemmalta ammatiltani olen perustason ensihoitaja ja muutaman vuoden työnteon jälkeen päätin jättää tuon alan taakseni ja aloittaa täysin puhtaalta pöydältä ja mennä kohti unelmia :)

  Jos, joskus tarviit apua ompelu jutuissa tai muuten haluat tietoa alasta, niin tuleppa kiskomaan hihastani blogini puolelle, niin mielläni autan ja kerron mitä kaikkea ollaan tehty! :) Mielelläni jaan tietoani sinulle, jos kiinostusta on tälle alalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistänpä pipoon hautumaan jos tulee ongelmia :) Ajattelin ensalkuun ihan arjen piristämiseen ompelukonetta ja sellaiseksi omaksi harrastukseksi mut kuka tietää mitä tämä loppuenlopuksi poikii :)

   Poista
 2. olisin kiinostunut kurkkumoposta onko se vielä siellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti lapset ajoivat siitä renkaat päreiksi joten heitimme sen pois. Ei ole siis.

   Poista
  2. RIP legendaarinen kurkkuprätkä

   Poista

Ruokakärpänen

Kesäloma on luksusta. Ei tarvi ahnehtia tekemistä, koska aina voi tehdä huomenna eikä aika lopu heti. On varaa siirtää päivällä tai kahdella...