24.3.2013

LAvera


Ajattelin avata oven luonnonkosmetiikan maailmaan. Vähän ehkä kriittisyydellä kumminkin koska en oleta automaationa että kaikki luomu ja luonnosta tuleva on hyvää. Eräästä sävyttävästä päivävoiteesta joka on luonnonkosmetiikkaa, sain kuumotukset kasvoille ja huuliin turvotusta. Vaikka sarjan muut tuotteen olivatkin ihan jees. Ihon rasvauksessa suosin öljyä, ilman mitään lisättyjä huttuja. Neitsytkookosöljyä, avocadoöljyä tai jojobaöljyä. Täyttä tavaraa. Ajattelin kipata vanhat meikit pois ja hommata tilalle Laveraa ja Dr.Hauschkaa. Kummallakin on Natruen sertifioimia tuotteita kolmessa tasossa. Sertifikaattejakin on kymmeniä joten niissäkin täytyy olla tarkkana. Osan sertifikaateista voi saada, vaikka koko sarjan tuotteista vain murto-osa täyttäisi vaatimukset. Karkeana esimerkkinä sanon että lihakarja jota syötetää luomurehulla saa sanoa luomuksi. See the pattern? Mikäli olen ymmärtänyt lukemani niin BDIH:n ja Natruen sertifioimat tuotteet olisivat luotettavia. Natrue on käsittääkseni hyvin tiukkalinjainen. Mutta hyvä jos löytyvät kummatkin :) Tässä on yksi projekti josta innostuin. Hommasin alkuun Laveran meikkivoiteen sävyssä 01 Porcelain. Voiteella on Natruen sertifkaatti (kolme tähteä) joka tarkoittaa luonnonkosmetiikkaa josta väh 95% oltava luomua. Olen aiemmin käyttänyt suht peittävää pakkelia joten vanhojen tapojen mukaan ensikohtaaminen Laveran voiteen kanssa ei mennyt ihan putkeen. Lopputulos oli erittäin laikukas. Voide kun hulahtaa ihoon suht nopeasti niin levittämisessä on pakko olla nopea, muuten rullautuu. Kokeilin meikin alle vaikka mitä voiteita niin aina alkoi rullautua. Paras konsti oli laittaa kookosöljyä alle ja levittää meikkivoide pieninä annoksina kerrallaan ensin levittämällä ja lopuksi taputella. Sävy on ehkä vähän liian keltainen mutta lopputulos on niin läpikuultava että sitä ei huomaa. Peittävässä meikissä väärä sävy näkyy heti (nimim. jauholaiva) Täytyy kokeilla joskus siveltimellä levitystä jos vaikka onnistuis vielä paremmin.
 Ja tadaa, univelka on ainakin jotenkin peitetty :D Tismalleen samansävyisiä kuvia en onnistunut saamaan mutta syytettäköön paskaa kameraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruokakärpänen

Kesäloma on luksusta. Ei tarvi ahnehtia tekemistä, koska aina voi tehdä huomenna eikä aika lopu heti. On varaa siirtää päivällä tai kahdella...