20.2.2023

Tapaus Mugler

Luvassa rönsyilyä. Ensiksi tapaus Mugler. Kauneimpia hajuvesipulloja joita olen ikinä nähnyt. Tuoksut jakavat mielipiteet, enkä ihmettele. Yksi suihkaus tappaa talossa ja puutarhassa, mahdollisesti myös naapurit. Valitettavasti uudelleenformuloinnit eivät ole olleet eduksi.


Angel, tuli markkinoille 1992. En ole koskaan haistanut alkuperäistä ja on uudelleenformuloitu moneen kertaan (vaikka toisin väitetään) Lopputuloksena laimea versio alkuperäisestä. Haistan tässä suklaata, hunajaa, vähän hattaraa, vaniljaa, myskiä ja patsulia. Karkeasti kuvaillen makea vaniljatuoksu jossa myskiä ja patsulia. Oksettavaa ja rakastettavaa. Vihaan kuinka imelältä tämä tuoksuu melkein sulattaen hampaat, samaan aikaan patsulin tuoksu leijuu taustalta. Tulee mieleen angoravillapaita ja talvi. Patsuli on monesti se joka saa ihmiset kavahtamaan. Tätä on kuvailtu patsulipommiksi, mutta mielestäni patsuli on tässä aika mieto. Vuosimalleissa on eroja. Tässä on jotain tuttua ja turvallista, mutta myskin vuoksi saan tästä päänsäryn usein. En ole haistanut koskaan mitään samankaltaista.

Alien, tuli markkinoille 2005. Raskas jasmiinituoksu. Ehdoton ei. Pidän jasmiinista kyllä, mutta tässä ei toimi minulle yhtään. Tuoksuu kauas ja on tunnistettavissa kuten Angel.

 


Aura, 2017. Rakastan pulloa, tuoksusta ei ole mitään tietoa. Kuvauksen mukaan tässä on raparperinlehteä, begamottia, vihreitä nuotteja, ylang ylangia, nerolia, päärynää, vaniljaa, santelipuuta, kumariinia. Karkea arvio vihreästä tuoksusta jossa hieman makeaa ja pihkaista. Inhottaa jo valmiiksi vaikka jokin koukku näissä on. 

Luen paljon tuoksuarvosteluja Fragranticasta, enkä ole nähnyt muiden valmistajien tuoksujen jakavan niin paljon mielipiteitä. Lisäesimerkkinä Womanity-tuoksu, sisältää viikunaa, viikunanlehteä ja kaviaaria. Hyyyhhh. Kuulostaa ihan hirveältä, mutta jakaa mielipiteet.

Herra Mugler kuoli viime vuonna. Saa nähdä kuinka käy. Angelista on julkaistu Angel Elixir, ei vaniljaa ei patsulia. Miten sitä voi edes kutsua samankaltaiseksi tai kunnianosoitukseksi tai juhlapainokseksi. Saakohan L'oreal jatkossa käpälöidä koostumuksia mielin määrin. Sen tiedän että moni ostaa nyt vanhoja pulloja pois. Kosmetiikkateollisuus ei arvosta uskollisuutta. Bestseller on yhä sitä vaikka sitä vähän muokattaisi. Vuosien saatossa muokataan lisää eikä kukaan enää muista alkuperäistä, paitsi ne joilla sitä yhä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei kuka vei verhot?

Sumuverho on poissa, se päänsisäinen. Tai siis tavallaan on. Muuton jälkeen sain energiaa jota odotin pitkään. Ihan omituista. Joko kevät el...