6.4.2022

päivän kuvaus

Tavallinen päivä lääkityksellä. Heräät  klo 4.00. Ei jaksaisi nousta mitenkään. Aamukahvi silmät ristissä, kello on jo 4.25. Istun olkkarin lattialla ja imen kahvia ja ajatukset pyörii. Kello onkin yhtäkkiä 5.00. Vaatteet jostain, aamupalaa, meikit naamaan ja menoksi.  Lääke aamupalan jälkeen, ehkä  5.15. Lähtö  5.30 ja hemmetin kovaa polkien töihin. Perillä 5.50 ja ovella kaikki hukassa. Eväät saatto unohtua.  Olisin välttänyt tämän jos olisi syönyt lääkkeen heti klo 4.00. 

Piristyn n.klo 6.15 ja sumu aivoista katoaa. Ajatuksen kulku ei ole tahmeaa eikä toiminta kuin hidastetussa filmissä. Kykenen muistamaan asioita vähän enemmän kuin normaalisti mutta sekin vähä on mukavaa ja nopeuttaa työntekoa. Vaikutus alkaa hiipua  klo 13.00 jälkeen  ja normaali sekoilu alkaa palata. Unohtelen, sählään. Väsymys iskee klo 15.00 aikoihin. Kunnolla. Normaalisti väsymys varjostaa päivää aamusta asti. Aikaa on neljä  tuntia heräämisen jälkeen, sen jälkeen vireystila laskee selkeästi.

Aika alkaa raksuttaa joka kerta kun otan lääkkeen. Jotta saisin kaikki asiani hoidettua tehokkaasti ennenkuin vaikutus lakkaa. Stimulantti ei poista huonosti nukuttua yötä, vaan väsymys ja huonotuulisuus tulevat läpi. Lääke toimii parhaiten kun on nukkunut ja syönyt hyvin. Silloin on  vähiten sivuoireita kuten ärtyisyyttä. Silloin saan siitä eniten  hyötyä irti.

Huonona puolena on se,  että lääkityksen alla teen paljon asioita.  Myös vapaapäivinä. Jotta saisin arkeni pyörimään. Saan paremmin suoritettua asioita. Pidemmän päälle alan kuluttaa itseäni loppuun koska pystyn siihen paremmin. Onneksi tiedostan kohdan jolloin on aika pitää  taukoa. Taukojen aikana en tee mitään. Nukun normi 10-12 tuntiani ja teen mielekkäitä asioita. Unentarve on vähän vähemmän kuin ennen. 8-10 tuntia. 7 vielä menee, mutta ei montaa päivää.

Miinuksena että kahvi ei enää vaikuta. Paitsi jos pitää  taukoa. Kahvin vaikutus palaa kolmantena päivänä.

Plussia myöskin siitä että jaksan kiinnostua asioista jotka eivät ole niin mielekkäitä ja vaativat keskittymistä ja läsnäoloa. Motivaatiota. Niiden tekeminen tuntuu ihan kivalta. 

Kotitöihin ei vain löydy motia, edes lääkkeellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Odottamattomia musiikkituulia

Olin kirjottamassa luonnoksissa tallessa olevaa julkaisua,jossa käyn läpi musiikkiasioita. Olen kirjannut eräästä yhtyeestä näin: "LAB ...