19.7.2021

Ajatuksia koronasta

Maskittomuus on häpeä. Ihmiset pyytelevät kaupan kassalla anteeksi kun maski unohtui.

Yleinen otos normaalista kaupassakäynnistä: Maskiton ihminen kierretään kauempaa. Maskin kanssa toimitaan ilman turvavälejä, jäädään hengaamaan kauppaan. Jutellaan tuttujen kanssa. Ei käytetä käsidesiä. Räplätään niillä likaisilla käsillä kaikkia tavaroita. (Villen havainnointi kassajonossa, 52 sisääntulleesta ihmisestä yksi käytti käsidesiä).

Muistaakseni ihan yleinen tiedossa oleva asia on, että taudit leviävät käsien kautta. Kädet ovat todella likaiset, niihin aivastetaan ja niillä kaivetaan nenää, räplätään kaikkia paikkoja. Mutta maski on kaiken a ja o, käsiä ei tartte pestä (huomaa sarkasmi)

Yleisötapahtumat ja baarit ovat auki, porukka käy niissä ihan innoissaan. Pakko päästä koska kesällä kuuluu olla kivoja asioita. Käsihygienia ja turvavälit ovat ihan saletisti kunnossa...

Sairastelun vähentyminen ei johdu maskista. Ihmiset eivät vie enää sairaita flunssaisia lapsia päiväkotiin, ei  kehdata koska korona. Edes vähän flunssaisena ei mennä töihin, koska korona. Ja kas kummaa, tartunnat hengitystieinfektioiden kohdalla ovat minimissä. Niin sen pitäisi olla normaalitilanteessakin. 

Mutta olen kuullut että vanhemmat antavat lapsilleen kuumelääkettä ja vievät päiväkotiin koska eivät voi olla töistä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruokakärpänen

Kesäloma on luksusta. Ei tarvi ahnehtia tekemistä, koska aina voi tehdä huomenna eikä aika lopu heti. On varaa siirtää päivällä tai kahdella...