24.2.2021

Raaputiraaputiraaps

Hiustenhoitorutiinin päivitystä. Tämänhetkinen kutinaongelma on häiritsevä. Ei ole täitä, päätä on syynätty täikammalla moneen otteeseen. Hilsettä löytyy. Kutittaa muutenkin päästä varpaisiin, iho kuivuu talvella. Silmäluomiin tuli ihottumat muutama viikko sitten, kirvelee ja kutisee samaan aikaan. Pari kertaa sen on laukaissut alkoholin juominen, ei tarvitse paljoa niin aamulla herätessä on kutisevat silmäluomet. Koska ongelmaa ei ollut viime talvena, ehdin unohtaa vaivan ja kuvittelin sen johtuvan stressistä. Silmiä on paha rasvailla millään. Kuivan iho kyytipojaksi runsaasti kahvia ja minimaalisesti vedenjuontia, kierre on valmis. Sitten ihmettelen kun kutittaa ja on hassu olo ja päätä särkee.... Taisin vähän eksyä aiheesta :D

Olen siis jättänyt sulfaatit pois kokonaan hiustenpesussa ja toistaiseksi se riitti pitämään kutinan ja kuivuuden poissa. Paras sulfaatiton on ollut XZ-Nokkonen. Khadin shampoista pidin myös mutta ne olivat liian hoitavia ja tukka tuntui liian rasvaiselta (tai sitten vika oli Forssan kalkkipitoisessa vedessä). Nyt olen käyttänyt Eliah Sahilin jauhemuotoista shampoota (on valmistettu kasvijauheista). Toisinaan laitan öljyä päänahkaan, Amla, Argan, Kookos sekä Neemöljy. Neemiä en mielelläni käytä koska haju on aivan hirveä, mätä sipuli-tappaa talossa ja puutarhassa. Eikä edes ole liioiteltua, hyönteiset välttävät Neemiä ja se toimii hyönteiskarkotteena.

Hiusnaamioina olen käyttänyt hennaa värjäyksen yhteydessä ja Cassiaa. Selatessani ayurvedisiä kasvijauheita, törmäsin methiin, eli sarviapilaan. Sen siemenistä voi tehdä jauhetta josta voi valmistaa hiusnaamion esim. cassian kanssa. Tai siemenet voi liottaa jonka jälkeen ne laitetaan blenderissä "mössöksi". Sattuipa sopivasti, kaapissa oli puoli pussia vanhaksi menneitä sarviapilan siemeniä. Idätys on ollut tauolla, enkä tottunut sarviapilan makuun. Tilalla on ollut hapatus. Tälläkin hetkellä porisee 10 litran ämpäri hapankaalia. Haluaisin kokeilla Kimchiä, mutta chilihiutaleet joita siihen käytetään, ovat olleet lopussa kaikista katsomistani paikoista.

Kasvijauhenaamioista ei tule sileitä ja liukkaita hiuksia kuten normi hiusnaamioista. Siksi moni kokee etteivät ne toimi. Oma tukkani on värjätty kasviväreillä enkä käytä silikonia sisältäviä tuotteita. Kun aikanaan aloitin kasviväreillä, hiukseni olivat värjätty tavallisella kestovärillä ja sitä ennen vaalennettu useaan otteeseen. Tukkani takuttui vuosia hennailun jälkeen kunnes kemiallisesti käsitelty osuus kasvoi pois. Se tapahtui pikkuhiljaa enkä edes tiedä missä vaiheessa tukan takuttuminen loppui. Muistan takkukasa-ajan vuosilta 2003-2008. Takuttuminen alkoi uudelleen kun vaalensin tukkaani 2008.

Kaipaan pitkää tukkaani. Sellaisena kui se oli ennen Forssaan muuttoa 2016. Nykyisin se ei enää kasva ja karvanlähtö kesti kauan. Se alkoi 2017 ja jatkui vielä kun muutimme Heinolaan takaisin. Nyt tilanne on parempi, mutta jäljet näkyvät edelleen. Koko homma lähti siitä kun rääkkäsin päänahkaani soodapesuilla ja askorbiinihapolla. Toivoin sen saavan kerrostunutta hennaa pois. Saatoin aiheuttaa pitkäaikaisen epätasapainon päänahkaani joka aiheutti hiustenlähtöä. Forssaan muuttoon liittyi ultimaalinen stressi joka saattoi toimia hyvänä jatkumona hiustenlähdölle. Kukapa sen tietää mikä se syy oli vai oliko monia syitä.

Parhaimmillaan 2016


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei kuka vei verhot?

Sumuverho on poissa, se päänsisäinen. Tai siis tavallaan on. Muuton jälkeen sain energiaa jota odotin pitkään. Ihan omituista. Joko kevät el...