20.8.2023

Alza Oros patentti

Tiesin kyllä, että adhd-lääkkeissä on ollut saatavuusongelmia. Sen kummempaa miettimättä. Sitten jostain tuli kipinä ja jäin looppaamaan ajatuksiin. Kaivelin. Ei kelvannut selitys että kysyntä on kasvanut. Concertaa on ollut saatavilla hyvin nihkeästi, samoin rinnakkaisvalmisteita. Löysin artikkeleita joissa Janssen-Cilag (Concertan valmistaja) on ilmoittanut että valmistus loppuu. Luettuani aikani erilaisia artikkeleita ja uutisia niin tiivistän asian näin: Concertan valmistus jatkuu kyllä, mutta valmistaja luopuu Alza Oros-patentin käytöstä. Se vaikuttaa siihen, kuinka lääkeaine vapautuu pilleristä. Patentin alaisissa pillereissä lukee Alza, uusissa ei lue mitään. Mikään muu adhd-valmiste ei käytä Alza Oros-patenttia.

Saa nähdä kuinka kriittinen patentin poisto on, koska se on erottanut Concertan edukseen muista rinnakkaisvalmisteista. Ainakin omakohtaisesti voin sanoa että rinnakkaisvalmisteesta tulee alkuun helposti huono olo, eli vaikuttaa liikaa liian nopeasti. Ne joille Concerta on sopinut, ei välttämättä sovikaan enää.

Ja jos ymmärsin oikein, Jenkeissä vakuutusyhtiöt pudottivat Concertan korvattavien listalta pois koska valmiste on liian kallis. Kun patentin poistaa niin ta-daa, valmistus on halvempaa ja kas, se onkin taas korvattavien listalla. Raha puhuu.

Concertaa käytetään paljon niin asiakaskunta on jo luotu. Ihmiset ovat myös merkkiuskollisia. Seuraan kuinka tilanne kehittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taas lapioitavaa

Se on kummaa huomata kuinka ympäristössä tapahtuvat asiat triggeröivät ahdistusta. Mulla on kyky skannata ihmisten käytöstä/eleitä liiankin ...