22.10.2021

Ohjailua

Ärsyttää ihan suunnattomasti kuinka media ohjailee ihmisiä. Enemmistöä. Kohu-uutismuotoilu ja julkaistaan epämääräisesti uutisia julkaisematta kuitenkaan oikeita faktoja asioista.  Se herättää paljon spekulaatiota. Jätetään kertomatta oleellisia asioita, mä en pidä siitä. Sama pätee muihinkin julkaisuihin ja tutkimuksiin. Markkinointi ohjaa myös ihmisiä tekemään ostopäätöksiä. En tarkoita että minua ei voisi ohjailla tai se olisi ihan hirveää. Korona-asia on paisunut järjettömiin mittakaavoihin ja se on jakanut ihmiset kahteen leiriin. Iltapäivälehdissä ja muussa mediassa syyllistetään rokottamattomia, miehiä, kansanedustajia jnejne.Revitellään tarkistamatta faktoja ja jätetään kertomatta.

Someaika on mahdollistanut mielensäpahoituksen kaikesta. Eskimo-jäätelö, Geisha-suklaa, Neekerinsuukko, Uncle Ben's-riisi ja Afrikan tähti, tässä vain muutamia nimetäkseni. Kyllä minä mieleni pahoitin, ihan kaikesta. Siitäkin kuinka naapurin Pirkko-Eemeli kehtaa pukeutua just niinkuin haluaa.

Palaan korona-asiaan. Mylly käy. Tässä ihan suora copypaste-lainaus THL:n sivuilta.

"Koronarokote suojaa koronavirustaudilta ja erityisesti sen vakavilta muodoilta.Kaikki Suomessa käytettävät rokotevalmisteet antavat kahden annoksen jälkeen erinomaisen suojan vakavaa tautia vastaan.

Eri rokotteiden suojatehoissa ei ole merkittäviä eroja.Koronarokotteet estävät myös viruksen erittymistä ja tarttumista ihmisestä toiseen. Siksi rokotus voi edistää niin sanotun epäsuoran suojan syntymistä.

Koronarokotus ei kuitenkaan täysin poista tartunnan saamisen ja tartuttamisen riskiä. Siksi on tärkeää, että myös rokotteen saatuasi huolehdit turvaväleistä, käytät tarvittaessa maskia, peset käsiäsi ja noudatat muita ohjeita viruksen leviämisen ehkäisemiseksi."

Ehkäisee taudin vakavaa muotoa, eli sairaalaan joutumista. Ehkäisee viruksen erittymistä ja tarttumista. Mikä on lopullinen hyöty jos eletään kuin elopellossa, tuudittaudutaan siihen että rokote estää sairastumisen? Kuvitellaan että voi elää täysin normaalia elämää kun on käynyt piikillä.

Kun tuossa lainauksessa kehoitetaan noudattamaan ehkäiseviä toimenpiteitä vaikka olisit käynyt rokotteessa. Siksi rokote ei käy järkeeni, eikä yleisötapahtumien avaaminen millään passilla. Riski tartuttaa ja sairastaa oireettomana on edelleen olemassa mikäli elää ilman huolen häivää sitä normaalia elämää.Voin väittää että rokottamattomana mulla on pienempi riski sairastua ja levittää tautia mikäli elän kuten tähänkin asti (eli purkissa käsiä pesten), kuin että rokotettuna kävisin baareissa ja yleisötapahtumissa ja eläisin nk."normaalia elämää". Ymmärrän toki että sosiaalisille ihmisille korona-aika on ollut raskasta ja syynkin siihen. Mutta epäsosiaalisena mä en voi myötäelää asiaa. En huomaa arjessani juurikaan eroa entiseen.

Kolikolla on aina kaksi puolta. Tässä tapauksessa siitä toisesta puolesta ei saa valtamediassa edes puhua, tai missään muuallakaan. Heti kun poikkeat enemmistöstä, leimataan foliohatuksi. Ja voin sanoa että on olemassa kolmenlaisia ihmisiä: Enemmistö, joka ottaa rokotteen kyselemättä ja kyseenalaistamatta yhtään mitään ja uskoo kaiken mitä iltapäivälehdissä kirjoitetaan, sitten on Kyseenalaistajat jotka ottavat selvää asioista uutisten takana ja tekevät päätöksiä sen mukaan, ja sitten ovat rehelliset Foliohatut ja salaiittoteoreetikot. Enemmistö leimaa Kyseenalaistajat sekä Foliohatut samaan nippuun. Kolikon kääntöpuolelle ei edes vahingossakaan haluta katsoa.

THL julkaisi tutkimusraportin koronasta. Mistään ei löydy linkkiä tutkimuksiin- ei kirjaimellisesti yhtään mistään. Mitä varten? Tiedon pitäisi olla saatavilla. Jos julkaisee tutkimustuloksia, niin kyllä pitäisi olla tutkimuksenkin julkista tietoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei kuka vei verhot?

Sumuverho on poissa, se päänsisäinen. Tai siis tavallaan on. Muuton jälkeen sain energiaa jota odotin pitkään. Ihan omituista. Joko kevät el...