7.10.2021

Ärsytyspohdintaa

Pari viikkoa sitten Forssan Vesihelmessä kaatui pieni lapsi. Näytti pahalta ja ambulanssin tulo kesti kauan. Toivottavasti asiat selvisivät parhain päin. Meni tunteisiin vaikka vain kuulin asiasta, enkä ollut itse paikalla. Lasten onnettomuudet ovat jostain syystä sydäntäsärkeviä ja tuntuvat minusta ihan järkyttävän pahalle, vaikka olisi ihan vieras kyseessä. Ne asiat jäävät päähän pyörimään pitkäksi aikaa.

Hellun tilanne on epäselvä. Verikokeessa oli moni asia pielessä ja siitä paljastui haima, maksa ja sappiteiden tulehdus. Positiivista on se, että kissa ei jäänyt eläinlääkärin  pöydälle kuten Lissulle kävi. Saa nähdä kuinka käy. Onhan se tiedossa kumminkin että Hellu on jo 16, eikä kelloa saa enää taaksepäin vaikka kuinka toivoisin.

Tavallaan toivoisin että voisin yhä innostua luonnonkosmetiikasta, luomusta ja lähdevedestä. Muistan millaista oli olla luomukuplassa kaiken muun ekoilun lomassa. Mutta yksinkertaisesti kyseenalaistan ne asiat. Luonnonkosmetiikka ei edusta minulle mitään muuta kuin kosmetiikkaa. Se on bisnestä siinä missä muukin bisnes, se menestyy joka markkinoi parhaiten, vihreilläkin markkinoilla. Sama pätee luomuun. Osta luomua niin ostat itsellesi "puhtaamman" omatunnon ja paremman mielen. Mielestäni Suomessa on ihan tarpeeksi puhdas vesi ja ruoka normiversioinakin. Lähiruoka saa minulta pointsit oli luomua tai ei. Lisäksi tämän hetken trendi on kierrätysmateriaaleista tehdyt tavarat, ekologisuus.  Silti tämän ekologisuusmarkkinoinnin tarkoitus on saada ihmiset kuluttamaan, eli ostamaan. Ekologisinta olisi jättää ostamatta eikä ostaa itselleen puhtaampaa omatuntoa lisäkulutuksella. Markkinointi ja mainostus on ristiriidassa sen ideologian kanssa jota ekologisuus edustaa.

Uskon että ihminen on aidosti onnellinen kun saa tehdä asioita joilla on merkitystä.

Kuvitellaan tilanne: Asut mökissä jossa on kamari ja tupakeittiö. Puuhella ja pönttöuuni. Ei sähköjä, eikä juoksevaa vettä. Pihan perällä ulkohuussi ja minikokoinen sauna. Itse teet puutyöt jotta saisit lämpöä ja ruuat tehtyä. Vesi kaivosta. Tämä tuottaa arkeen tekemistä ja niillä teoilla on merkitystä. Välillä puuceen tyhjennystä, liiterin täyttöä. Ostopuulla tai itse kaadettuna. Jääkaapin uupuminen on tässä kuvitelmassa iso miinus, enkä keksi sille korvaavaa laitetta. Vihannekset ja juurekset säilyvät kylmäkellarissa jonka voi kaivaa maahan. Vihannekset ja juurekset voi kasvattaa itse, siinäkin on tekemistä jolla on merkitystä. Jos ihan hc-meiningillä mennään niin sitten itse metsästetään lihatkin pöytään. Mutta tässä kuvitelmassa ne voi ostaa kaupasta siihen kuvitelmasta uupuvaan jääkaappiin tai pakastimeen. Veikkaan että ei tulisi olemaan tylsää tai sitä luppoaikaa.

Mutta nykyään on työelämä. Jos ylläolevan kuvitelman yhdistäisi työelämään niin veikkaan ettei paljoa ehtisi tehdä kotona hommia, kun pitäisi levätäkin. Ennen aika on mennyt arkiaskareissa kun ei ole ollut niin automatisoitua kaikki.

Koska Spaissarikupla, niin tässä on varmaan mun ikuisin suosikki kaikista Spice Girls-biiseistä.

 
Viva Forever


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tapaus Kimchi

Esimerkki siitä, kuinka en voi ohjeita kauheasti soveltaa, muuten se ei mene "oikein". Olen tehnyt kimchiä Maangchin ohjeella . Ih...