28.10.2021

Hyvästi muru 2.0

Hellu lopetettiin tänään. Maksa-arvot jatkoivat kohoamistaan antibioottikuurista huolimatta, kilppariarvot olivat laskeneet normiin. Vatsan ultrassa paljastui paksuuntumia suoliston alueella, sekä yksi isompi lähellä maksaa. Vahva epäily suoliston syövästä/lymfoomasta. Mitään ei olisi voinut tehdä. Maksa-arvo oli inasen koholla jo viime helmikuussa, mutta tarkemmissa mittauksissa ei löydetty mitään poikkeavaa. Neljä viikkoa sitten maksa arvo oli selkeästi koholla ja eilisissä mittauksissa se oli noussut entisestään eikä taulukko enää riittänyt.

Oireilu alkoi näkyä jo viime keväänä, vaikka en osannut sanoa mitä se tarkalleen oli. Oli vain tunne että kaikki ei ole hyvin. Ei tullut viereen öisin, eikä ollut sellainen lötköpötkö joka antoi vanuttaa itseään. Muuttui vähä"puheiseksi" eikä osallistunut enää puuhasteluihin. Oli ärtyisämpi. Muutos tuli pikkuhiljaa.

Jännä sattuma, että päivälleen kaksi vuotta sitten 28.10 2019 olen kirjannut päiväkirjaani että Lissu paljastui niin sairaaksi että lopetettiin. Hautaamispäiväksi on kirjattu 30.10. Näissä saattaa olla päivän viive.


Mä en muista millaista se on, kun taloudessa on kissanmentävä aukko. Ei paskarallia, ei ruokamolinaa, hiljainen aamu, hurina ja pörrpörr vieressä ei alkanut kun herätyskello soi. Aamutoimieni lomassa yleensä seurustelin kissojen kanssa, kun muut vielä nukkuivat.

Hellu oli Vierumäen kissakööristä nuorin ja viimeinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruokakärpänen

Kesäloma on luksusta. Ei tarvi ahnehtia tekemistä, koska aina voi tehdä huomenna eikä aika lopu heti. On varaa siirtää päivällä tai kahdella...