8.7.2013

Uusia makuja

Imen mielenkiintoisia ruokaohjeita kuin sieni. Tykkään laittaa ruokaa ja tuntuu etten nykyisin ajattelekaan muuta kuin ruokaa (laittamista, soveltamista tiedon keräämistä) Mukavaa puuhastelua. Olin jokunen aika sitten Maijun luona kylässä. Saatiin koko poppoo banaanilettuja sekä itse tehtyä vegaanista lakritsimokkajäätelöä. Yllätyin positiivisesti ja sen jälkeen olen unelmoinut omasta jäätelökoneesta. Lettujen tekoa kokeilin myöhemmin kotona, hieman soveltaen.

3 banaania
3 kananmunaa
2 rkl Steenbergin vaniljauutetta
2rkl kookoskermaa
puoli desiä kuorittua kokonaista hirssiä

Kaikki tehosekoittimeen ja pannulle. Koostumus ei napannut ja tein alkuun liian isoja. Taikina oli kumminkin jämäkkää ja parhaan tuloksen sain miedolla lämmöllä ja pienellä lettukoolla. En ollut ikinä kuullutkaan banaaniletuista. Mutta perusohjeeksi sain laittaa kananmunia niin paljon kuin kokonaisia banaaneja. Hilloksi väsäsin soseutettua mansikkaa. Ei sokeria eikä vehnäjauhoja ;)
Hyviä ruokaideoita on kiva jakaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruokakärpänen

Kesäloma on luksusta. Ei tarvi ahnehtia tekemistä, koska aina voi tehdä huomenna eikä aika lopu heti. On varaa siirtää päivällä tai kahdella...