18.7.2013

Hennaresepti tarkoilla mitoilla.

Olen tehnyt hennaohjeen blogiin ennenkin mutta en ole osannut antaa oikein tarkkoja määriä nesteille. Nyt mittasin kaikki ainekset. Tässä on tämänkertainen tilaus Hennacatille.
3xJamila, 1 Cassia, 1 Yemen ja 10ml Cajeput-öljyä.
Ajattelin jälleen kokeilla tatuointien tekoa, siksi Yemen-hennaa. Hiuksiini en sitä uskalla laittaa koska se on aika tuhtia tavaraa värjäysteholtaan. Erityisen hyvää harmaiden peittoon. Cassia on Villelle. Cajeput-öljy on täysin uusi tuttavuus ja ostin sen tatuointitahnaa ajatellen. Teepuu tai Laventeli käyvät ihan yhtä hyvin. Teen varmaan erillispostauksen tatuointitahnasta ja lopputuloksesta.
Mutta tässä hennausohje:
Tarvittavat ainekset.
Sekoita kulhossa 1dl omenasiiderietikkaa, 1,5dl vettä (viileää tai kädenlämpöistä) ja 100g paketti hennaa. Seoksen pitäisi huolellisen sekoittamisen jälkeen näyttää tältä:
Peitä kelmulla ja jätä 24 tunniksi hautumaan. Jamila vaatii 24 tuntia, muut hennalaadut (Moroccan, Yemen, Rajasthani, Sojat jne.) vaativat 6-12 tuntia.
24 tunnin jälkeen seos on muuttunut tummanruskeaksi. Kun pintaa raapaisee, seos on alta vihreää. Lisää 0,5dl vettä ja sekoita tasaiseksi. Pese hiukset ja pyyhekuivaa. Levitä tahna päähän, kelmuta ja jätä kolmeksi tunniksi/tai kuinka pitkäksi aikaa vain haluat. Kelmutuksen päälle voi laittaa pipon pitämään hieman lämpöä. Tämä ohje on 100g hennajauhetta.
Lähtötilanne, 2kk juurikasvu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruokakärpänen

Kesäloma on luksusta. Ei tarvi ahnehtia tekemistä, koska aina voi tehdä huomenna eikä aika lopu heti. On varaa siirtää päivällä tai kahdella...