25.7.2013

Hennatatuoinnin tekoa

Tarvittavat välineet:
2,5 dl sitruunamehua (kannattaa olla varuilta puoli litraa)
30ml eteeristä öljyä (teepuu, cajeput, sypressi, lapsille ja herkkäihoisille laventeli)
100g hennajauhetta

Sekoita kulhossa n.90% hennajauheesta ja sitruunamehua desi kerrallaan. Kaikkea mehua ei tarvitse käyttää. Sekoita kunnes koostumus on kuin paksua perunamuussia. Tasoita pinta ja kelmuta henna, voit kelmuttaa vielä kulhonkin tämän lisäksi. Jätä hautumaan 12 tunniksi.
Hautumisen jälkeen sekoita eteerinen öljy tahnan joukkoon. Kannattaa sekoittaa huolellisesti niin että koostumus on tasainen. Lisää ruokalusikallinen tomusokeria ja sekoita. Tässä vaiheessa voi säätää koostumusta jäljelle jääneellä hennajauheella tai lisäämällä sitruunamehua. Kelmuta tahna ja kulho ja jätä hautumaan vielä 12 tunniksi.
 Tämän jälkeen annostele henna "sarviin", niitä saa valmiiksi tehtyinä tai sitten voi tehdä sellofaanista itse.
Jälkikäteen kun ajattelen olisin voinut annostella tahnan pienempiin sarviin jotta tahnaa ei menisi hukkaan.
Tarvikkeet tahnan sulkemiseen. Yleensä olen käyttänyt sokerisitruuna-siirappia, mutta nyt päätin kokeilla uutta. Koko kuvioinnin päälle kannattaa suihkauttaa nestelaastaria muutama ohut kerros. Sen jälkeen voi päällystää ainakin sormet/varpaat ihoteipillä. Koko laitos kääräistään sideharsolla ja sukka päälle. Käsissä toimii ihoteippi pieninä paloina ja puuvillahanska päällä parhaiten. Tahnan voi levittää illalla ja käydä nukkumaan, aamulla tahnan poisto. Ei tarvitse varoa kotiaskareita yms.päivätoimia. Tahnaa poistaessa ei veden käyttöä, suurin osa jää ihoteippiin loput voi raaputella vaikka voiveitsellä tai pankkikortilla. Tässä on harjoittelukappale jalassa, ei ihan mennyt putkeen mutta väri on hyvä. Täytyy laimentaa tahnaa hieman juoksevammaksi niin on helpompi levittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Odottamattomia musiikkituulia

Olin kirjottamassa luonnoksissa tallessa olevaa julkaisua,jossa käyn läpi musiikkiasioita. Olen kirjannut eräästä yhtyeestä näin: "LAB ...