11.12.2021

Kilpa-ajot

Paljon käy mielessä. Muistoja lapsuudesta Vierumäeltä. Koulun joulujuhlan kenraaliharjoituksista. Koko 5-6 luokan kuoro lauloi ihan pokkana "Joulupukki,joulupukki, valkoparta vanha ukki. Käyppä tänne,emme pelkää. Isä antaa sulle selkään." Tilanne oli hulvaton ja on jäänyt mieleeni täysin kirkkaana. Sitten sai jännätä muistuvatko oikeat sanat varsinaisessa joulujuhlassa. 

Tuntuu lapselta aikuisen kuoressa. Osa ominaisuuksista on jäänyt lapsuudesta. Ajatteluun on tullut enemmän syvyyksiä, ehkäpä siksi, että on enemmän tietoa elämästä. 

Jos työturvallisuutta ei olisi, niin mä ajelisin töissä rullakoilla ja roclilla ja vetäisin kurvit hienossa slidessa. Innostuminen näkyy. Eikö ihmiset yleensä tunne mitään, kun mä en näe reaktioita ulospäin?

Vähän pitää olla spedeä. Villessäkin on vähän spedeä. Olisi omituista jos ei olisi. Jos Villen sisäinen spede katoaa, tiedän jonkin olevan vialla.

Ensilumen tuoksusta tulee mieleen pussikalja. Vierumäen tunneli, 12 pakit ja nilkkoja myöten loskassa. Leveälahkeiset housut olivat kyllä kaikkea muuta kuin kivat. Jäätyivät tönköiksi ulkona ja sulivat sisätiloissa. Siinä kastuivat mukavasti kengät ja sukat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruokakärpänen

Kesäloma on luksusta. Ei tarvi ahnehtia tekemistä, koska aina voi tehdä huomenna eikä aika lopu heti. On varaa siirtää päivällä tai kahdella...