7.12.2013

Tyhjäkäynnillä

Motivaatio blogin suhteen on ollut aikalailla nollassa viime aikoina. Aina tulee jotain muuta joka sekoittaa ajatukset, ei hetken rauhaa. Kamera makaa telakalla. Turhautuminen, vitutus, kiire. Ärsyttää. Saan tekstin alkuun ja pyyhin koska ei ole mitään järkevää sanottavaa. Eilinen itsenäisyyspäivä oli ja meni ruuan ja siivoilun parissa. Avon sanoin ollaan kyllä varmaan nimellisesti itsenäinen Suomen valtio mutta käytännössä EU vie Suomea kuin pässiä narussa. Olen samaa mieltä vaikka muuten en päätäni vaivaa juurikaan arkea kummemmilla asioilla. Huonomminkin toki voisi olla. Tuntuu että kirjoituksen lähde on ehtynyt, eikä juuri mitään kirjoittamisen arvoista innostumista ole ollut. Ruuanlaitto ehkä eniten innostaa mutta mitään uusia ja mullistavia makuelämyksiä ei ole tullut. Aloin koostaa reseptikirjaa puukantisen vihkosen väliin koska mulla on olleet reseptit pitkin pikkulappuja. Tänä jouluna ei syödä kinkkua muuta kuin sukulaisissa. Kotona on lohta, uunijuureksia ja mahdollisesti laatikkoja. Raakasuklaata olen tehnyt suht tiheään ja huomasin kummia normi suklaan maussa! Sehän maistuu jauholle! Ei tavallinen suklaa aiemmin ole maistunut kuin hyvältä. Tein ihan täysin perusohjeen mukaan.

1,5 dl kaakaovoita
0,5 dl kookosöljyä
1 dl raakakaakaojauhetta (tai hieman vajaa desi)
2 isoa ruokalusikallista carobia (jos haluaa miedomman makuista)
makeutukseen hunajaa tai kookospalmusokeria, xylitolia jnejne. oman maun mukaan.
lisäksi massaan voi sekoittaa pähkinöitä, marjajauheita, macaa yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruokakärpänen

Kesäloma on luksusta. Ei tarvi ahnehtia tekemistä, koska aina voi tehdä huomenna eikä aika lopu heti. On varaa siirtää päivällä tai kahdella...