6.11.2013

Täällä ohjataan kalkkilaivaa

Kuten aiemmin olen kertonut, lähes kaikki kosmetiikkani on luonnonkosmetiikkaa. Pyrin valitsemaan luonnonkosmetiikan tavallisen sijaan koska en välitä kuorruttaa kasvojani mineraaliöljyillä tai silikonilla tai hajusteilla. Meikkivoiteen valintaa vaikeuttaa kalpeankellertävä iho ja ihottuma silmien alla sekä nenän pielissä. Enkä välitä kauhean peittävästä lopputuloksesta. Ostin näytepurkin Joe Blascon meikkivoidetta sävyssä special lite olive 1. Oli paksua jankkia ja pikku kikkare riitti koko naamaan. Sekoitin nokareen kosteusvoiteeseen niin sain nestemäisen voiteen. Ohut mutta peittävä lopputulos. Tunnin jälkeen naamaa alkoi kutittaa, ihottumakohdista enemmän. Pesin illalla meikit pois ja kokeilin seuraavana päivänä uudelleen-sama lopputulos. Ihottuma levisi ja kutisi joten on varmaan sanomattakin selvää että kyseinen voide ei mun kasvoille sovi. Saattaisi olla hyvä jos ei olisi ihottumaa. Sävy oli ihan ok mutta vaikka sen pitäisi olla kellertävä niin kasvoissa se oli punertavan oloinen, tummuusaste oli ihan passeli. Olen käyttänyt ihottuman hoitoon kortisonivoidetta jolla silmänalusten ja nenänpielien röpelöisyys ja kutiuvuus talttuu, mutta jatkuvasti en viitsisi laittaa.  Ostin Frantsilan 11 yrtin hoitovoiteen ja nähtäväksi jää auttaako se ihottumaan. Zuiin meikkivoide on ollut pitkään toivelistalla mutta hinnan takia en ole uskaltanut ostaa jos tuleekin huti. Luonnonkosmetiikan meikkivoiteilla on tapana rullautua tai imeytyä ihoon niin nopeasti että levittäminen on hankalaa. Laveran voide meni kesällä hyvin mutta alkaa olla jo liian kellertävää kun rusketus häviää. Zuiin voide sävyssä olive light on juuri passeli. Muistuttaa mielestäni Lumene natural coden meikkivoidetta sävyssä Vanilla mutta peittävyys on kevyempi. Eikä rullaudu! Onneksi en ottanut sävyä porcelain koska tämäkin on liian vaalean rajoilla mutta sulautuu nätisti ihoon. Vielähän tässä ehtii kalpeutua talvea koti. Kalkkilaivan kapteeni kuittaa.
Naamakuvaa ei tule koska kamera syö kaikki värit. Siksi esim. swatchien tekeminen meikkivoiteista ei onnistu. Käsivarressa ei näy mitään kun kameralla ottaa kuvan vaikka silmällä näkee värierot ihan selvästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruokakärpänen

Kesäloma on luksusta. Ei tarvi ahnehtia tekemistä, koska aina voi tehdä huomenna eikä aika lopu heti. On varaa siirtää päivällä tai kahdella...