12.9.2013

Yskäntroppia ja omenoita

Äitee kävi kylässä, toi mökiltä susirajalta ison satsin omenoita ja pakuria. Valmistettiin pakuritinktuuraa. Ohjeeksi saatiin kaksi desiä pullolliseen vodkaa, siitä ei ollut puhetta oliko kyse puolen litran pullosta vai isommasta. Tuoreet pakurit oksasaksilla pienemmäksi ja tehosekoittimeen. Karkeaa jauhetta ujutettiin pulloihin tuoreen inkiväärin, mintun, salvian, timjamin, katajanmarjan ja rosmariinin kera. Lisäksi oli jokin lakritsille maistuva yrtti jonka nimeä en tiedä. Syötävää kuitenkin. Viinakset päälle ja jääkaappiin. Korkkaan kolmen kuukaden kuluttua. Omaan tinktuuraani käytin katajanmarjaa ja inkivääriä. Parista kikkareesta pakuria tuli uunivuoallinen karkeaa jauhetta, pitää kuivata ja säilöä. En tiedä kärsiikö pakuri jotenkin tuoreena käsittelystä/jauhamisesta yms. mutta kikkareita on helpompi käsitellä tuoreena kun ovat vielä pehmeitä.
Pilkkomista

Valmiina jääkaappiin
Loput kuivumaan

Mitähän sitä keksisi?
Omenoille en ole keksinyt vielä lopullista käyttöä. Varmaan jauhan tehiksellä hienoksi ja laitan pakkaseen. Osa menee syöntiin ja osa paistoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruokakärpänen

Kesäloma on luksusta. Ei tarvi ahnehtia tekemistä, koska aina voi tehdä huomenna eikä aika lopu heti. On varaa siirtää päivällä tai kahdella...