5.6.2013

Jaettua iloa :)

Kaksi uutta ruokaa jotka ovat vieneet kieleni mennessään: Linssikeitto kookoskermalla ja Stroganoff jauhelihasta. Näin kaverini tekevän linssikeittoa ja painoin mieleeni mitä siihen tuli, sitten hain netistä ohjeen.
Kermainen kookos-linssi keitto
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1,5 dl punaisia linssejä
purkki tomaattimurskaa tai kolme isoa tomaattia
1 rkl mietoa currytahnaa
1 purkki kookosmaitoa tai puoli purkkia kookoskermaa

Kuullota sipulit currytahnan kanssa. Lisää tomaattimurska ja lisää purkillinen vettä. (Jos käytit tomaatteja, lisää 4 dl vettä ) Lisää linssit ja anna kiehua hiljalleen n 20 minuuttia. Ota liesi pois päältä ja lisää kookomaito/kerma. Rouhaus mustapippuria ja keitto on valmista! Nautin keiton fetajuuston kanssa.

"Stroganoff"
400g jauhelihaa (voi olla sikanauta tai nauta)
1 purkki smetanaa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
3 suolakurkkua

Kuullota sipulit ja paista jauheliha kypsäksi. Lisää pilkottu suolakurkku ja paista hetki. Sammuta liesi ja lisää smetana. Erityisen hyvää riisin kanssa :)

Helteiden alkaessa mieli halajaa ulos heti aamusta. Tänään oli ensimmäinen rannalla vietetty päivä. Ajattelin kokeilla kuinka paljon rusketun helposti. Tarkoituksena ei ole käryttää nahkaa päivätolkulla vaan viettää aikaa ulkona muutenkin kuin auringossa maaten. Siinähän sitä ruskettuu ja aikakin kuluu nopeasti. Olen toivottoman koukussa Matlockiin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei kuka vei verhot?

Sumuverho on poissa, se päänsisäinen. Tai siis tavallaan on. Muuton jälkeen sain energiaa jota odotin pitkään. Ihan omituista. Joko kevät el...