14.11.2022

Odottamattomia musiikkituulia

Olin kirjottamassa luonnoksissa tallessa olevaa julkaisua,jossa käyn läpi musiikkiasioita. Olen kirjannut eräästä yhtyeestä näin:

"LAB 

Suomalainen bändi. Ensimmäinen  muistikuva on Lahdesta. Til you're numb oli juuri julkaistu, musiikkivideo pyöri telkkarissa ja biisi jäi päähäni soimaan. Tästä on spesifi muistikuvakin. Lahden kirjaston ja Kaupunginteatterin takana,  Metsolankadun  ja Kannaksenkadun  risteyksen luona oli siihen aikaan minikokoinen  hiekka-alue. Se oli aidattu n.10cmkorkealla puureunuksella. Kävelin reunuksella ja lauloin kyseistä biisiä. Serkkuni oli mukana ja meillä oli  tylsää, hän hermostui kun mulla  oli jäänyt levy päälle ja marssi tiehensä. Jäin siihen sitten yksinäni lauleskelemaan. Biisi on julkaistu syksyllä 1999,  täytin tuolloin 12 vuotta. Ylä-asteen kynnyksellä sain telkkarista ja radiosta kuuntelumateriaalit kun muuta ei ollut, enkä osannut  etsiäkään. Meni joitain vuosia kunnes tajusin että Lahden kirjastosta saa paremmin cd-levyjä kuin Heinolasta. Bändi kulkee aktiivisesti kuunneltujen listalla edelleen. Toisinaan mietin että mitä tapahtui, kun uusia levyjä ei enää tullut eikä muutakaan kuulunut. Olemassa olevat levyt ovat timanttia ja niillä on tunnearvoa. Ainoa johtolanka bändiin on RainHill-sivusto,johon  ilmestyi Please Killinn!- biisinäyte vuonna 2013.  Sivut eivät ole  päivittyneet ja Facen puolella  on ollut aktiivisuutta 2014."

Sain Whatsappiini linkin joka avasi hanat. LAB on aktivoitunut. Uusi biisi tulossa marraskuussa. Itkin. Monta kertaa. En ole  seurannut bändin kotisivuja tai muitakaan lähteitä enää vuosiin. Ne ovat arkistojen aarteita jotka avataan joskus. Sieltähän olisi aktivoitumisen nähnyt jo kevään kieppeillä. Tätä en osannut odottaa, koska tavallaan en jäänyt kai koskaan odottamaan paluuta. Ei ollut julkisia jäähyväisiä vaan katoaminen. Rain Hillin sivustokin on päivittynyt hieman  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muuttotintti

Aika lentää tästäkin pesästä. Aikomukset asua tässä, kunnes lapset muuttavat kotoa, meni metsään. Kiikareihin ilmestyi edullisempi asunto, k...