23.9.2013

Syksyn lehtiä

Syksy pääsi taas yllättämään ja kyllä se pääkoppaan alkaa vaikuttaa. Aamuisin nukuttaa pidempään, vaikka herättyä puhtia onkin iltapäivään asti. Muutama päivänä olen saanut uusia aamuherätyksiä. Mieluinen herätys muuttui epämieluisaksi. Poika varmaan ajatteli että jos äiti ei herää haleilla ja pusuilla niin sitten silmät pitää nostaa auki silmäripsistä. Tänään sain takaraivosta huuleeni ja poskeeni. Huuleen tuli reikä ja poskeen varmaan mustelma. Luomubotoxia nääs. Nyt on pelailtu ahkerasti. Resident evil 3 tökkäsi hard-modella kirkkobossitaistoon. Silent Hill 2 on vaiheessa, mutta vaikuttaa oikein hyvältä. Kolmosta en ole edes kokeillut. Kaverilta sain etukäteen synttärilahjan. Oikein syksyinen :) Väri ei ole luonnossa noin sateenkaari vaan enemmän murretun sävyinen, kamera teki väreille jotain.

15.9.2013

Kummaa menoa

Pälli leviää pojan kanssa. Kauhea vainis takaraivossa vaikka vointi on hyvä. Viikko sitten alkoi ripuli ja jatkuu edelleen. Kuumetta oli ainoastaan ensimmäisenä yönä mutta ei sillonkaan paljoa. Nukkuu yöt hyvin ja ruokahalu on normaali. Silti kammottaa jos kuivuu tai ripulin syy on tyyliin maitoallergia. Tai taaperoripuli josta olen kuullut vain kauhutarinoita että saattaa kestää kouluikään asti! Viime yö oli luksusta. Sain nukkua ensimmäiset kokonaiset yöunet puoleentoista vuoteen. Alkuraskauden jälkeen alkoi armoton vessassa ravaaminen pitkin yötä joka kesti synnytykseen asti. Sen jälkeen heräily onkin ollut pojasta kiinni. Kuukauden päästä poika täyttää vuoden. Aika on mennyt nopeasti ja vauvakuume vaivaa. Sitten viikko yksvuotisten jälkeen mulla tulee lisää kilometreja mittariin. Lähdetään katsomaan Kotiteollisuutta paikalliseen kuppilaan. Kumma että tässäkin takahikiässä alkaa olla ihan katsottavia esiintyjiä kuten Mokoma ja nyt Kotiteollisuus. Mitäköhän seuraavaksi? Korpiklaania voisi taas käydä katsomassa jos tulevat Lahteen tai Kätilöitä.

12.9.2013

Yskäntroppia ja omenoita

Äitee kävi kylässä, toi mökiltä susirajalta ison satsin omenoita ja pakuria. Valmistettiin pakuritinktuuraa. Ohjeeksi saatiin kaksi desiä pullolliseen vodkaa, siitä ei ollut puhetta oliko kyse puolen litran pullosta vai isommasta. Tuoreet pakurit oksasaksilla pienemmäksi ja tehosekoittimeen. Karkeaa jauhetta ujutettiin pulloihin tuoreen inkiväärin, mintun, salvian, timjamin, katajanmarjan ja rosmariinin kera. Lisäksi oli jokin lakritsille maistuva yrtti jonka nimeä en tiedä. Syötävää kuitenkin. Viinakset päälle ja jääkaappiin. Korkkaan kolmen kuukaden kuluttua. Omaan tinktuuraani käytin katajanmarjaa ja inkivääriä. Parista kikkareesta pakuria tuli uunivuoallinen karkeaa jauhetta, pitää kuivata ja säilöä. En tiedä kärsiikö pakuri jotenkin tuoreena käsittelystä/jauhamisesta yms. mutta kikkareita on helpompi käsitellä tuoreena kun ovat vielä pehmeitä.
Pilkkomista

Valmiina jääkaappiin
Loput kuivumaan

Mitähän sitä keksisi?
Omenoille en ole keksinyt vielä lopullista käyttöä. Varmaan jauhan tehiksellä hienoksi ja laitan pakkaseen. Osa menee syöntiin ja osa paistoksiin.

6.9.2013

Aamuisia pohdintoja


Mietiskelin tyyli-asioita ja blogin kirjoittamista jnejne. Jonkinlainen kehitys näkyy mutta olishan se aika pelottavaa jos minkäänlaista muutosta ei olisi havaittavissa vuoden 2005 jälkeen. Pikkuhiljaa musta väri on alkanut jäädä pois vaatekaapista. Kyllästyin siihen jo ajat sitten mutta oli helpompaa ostaa mustaa. Goottiestetiikka viehättää edelleen mutta ei ole enää se "juttu". Eihän se kalkkinaama ja tummat meikit koskaan sopineet mulle. Kirosin aina ns. goottivaatteita: ylihintaisia ja huonolaatuisia. Lipin vaatteissa on helmiä vanhemmissa mallistoissa mutta nämä uudet...voi tsiisöneissön. Eikä laatukaan päätä huimaa, mutta laadun puute taitaa vaivata aika monia tavaroita nykyisin. Voihan se olla että tämä retroilukin on vain jokin vaihe ja ahmin värejä kunnes tulee kyllästyminen. Pojan syntymän jälkeen lapsuusmuistot pulpahtivat pintaan ja moni tuttu esine/kuosi muistuivat mieleen. Siitä innostuin viimeistään vaikka retrosta olen tykännyt aina. Sain vähän ommeltuakin taas, tein kirppislöytöjä yms. Kuvia en taaskaan saanut kun inspis kirjoittamiseen tuli yhtäkkiä, toisekseen tietokoneessa on muutenkin täyttä niin en viitsi tukkia varakonetta kuvilla. Mut voin vilauttaa mitä löysin ;) myöhemmin. MUOKS:
Kirppislöytöjä, porukoiden kaapista kaivettuja.
Tampellan Cumulus-verhot kirppikseltä ja kelta-valko pöytäliina isäpuolen äidiltä.

Pussilakanoita porukoiden kaapista napattuja. Ennen teini-iän kynnyksellä kauhistukset, lapsena tykkäsin. Yhden tuhosin tyynyliinoiksi ja päällimmäisen sinivihreän löysin kirppikseltä. Siitäkin tuli tyynyliina.
RLR-lumppulalöydöt. Vuosikalenteri karkauspäivällä ja James-huivit. Jameksista ajattelin tehdä koristetyynynpäälliset.
Kirppislöytöjä, jonkun itse tekemä froteepaita ja luomuvillainen pipo.

2.9.2013

tyhjentämistä

Saatiin aikaiseksi operaatio kaatopaikka. Vaatekaapista hävisi kierrätykseen kaikki kengät muutamia lukuunottamatta.  Käyttämättömät hiustuotteet, hajuvedet, meikit, yms. roskiin. Kellarikomerosta iso pahvilaatikollinen astioita pois+tavaraa kierrätykseen. No nyt on kaapit siistimmät. Maitohanat ovat nyt kiinni ja yöt muuttuivat rauhallisemmiksi. Saan nukkua lähes aamuun asti yli vuoteen. Ei vessaannousuja eikä yösyöttöjä. Blogeilu on hiljentynyt koska ei kiinnostus oikein riitä.

Haaste ilman haastajaa

 
Eli ilmeisesti on tarkoitus listata luottomerkkejä tai merkkejä jotka ovat käytössä usein. En saanut haastetta mutta kopioin sen koska vaikutti kivalta ajatukselta.
Kengät: Aiemmin käytin kenkiä sekalaisesti, mutta Adidaksen superstareja en enää vaihtaisi pois. Korkkareissa luottomerkkinä on toiminut Pennangalan.
Tennarit: en käytä mutta Superstarit kai menevät tennareistakin :D
Farkut: vanhemmat onlyn farkut joissa on leveät lahkeet.
T-paita: valitsen teepparin yleensä värin ja kuosin perusteella, en merkin.
Alusvaatteet: Marlies Dekkers
Laukku: Oikeastaan ihan sama minkä merkkinen kunhan kuosi miellyttää
Lompakko: En omista sellaista
Aurinkolasit: Nyt on käytössä KoneHelsingin punaiset arskat. Ne valitsen sen perusteella ovatko sopivat päähän.
Kello: ei ole
Korut: Varmaankin Kalevalakoru, yleensä aika random korut käytössä. Mutta kihlasormus on kalevalaa.
TV: Sony
Kännykkä: Nokia 3510i tai vanhemmat Samsungit.
MP3:Creative 2GB
Tietokone: Joku avon kasaama, mutta mulle on ihan sama millainen kone kunhan pääsee nettiin.
Meikit: Meikkipohja Laveralla, ripsiväri Max Factorin, poskilla Rimmelin arskapuuteri ja huulissa Jurliquen puna sävyssä Farrah.
Kasvovoide: Cocovin neitsytkookosöljy
Deodorantti: Nivean roll-on.
Hammastahna: Frantsilan yrttitilan luomu fluorihammastahna
shampoo/hoitoaine: Flow-kosmetiikan Mali shampoopala, en käytä hoitoainetta. Luottona oli aiemmin XZ-tervashampoo
saippua: Marseille-saippua
tuoksu: Moschinon I love love ja light clouds. Uutena luottotuoksuna Frantsilan yrttitilan Taivaallinen Parfyymi <3
mineraalivesi: en käytä
viini: Varmaankin luomuvalkkari Hedgegrow tai ihan perus ElTiempo valkkari :D
drinkki: tervasnapsi
leipä: sämpylät, kotitekoiset.
ruoka: Curry-kookos kanakeitto
jäätelö: Aino ihana maitosuklaa
karkit: Lauantaipussin autot, SuperSalmiakki
sänky: Jyskin jenkkisänky, parempaa en ole tähän mennessä kokeillut mutta mielenkiintoa olisi hankkia oikea futon.
lakanat: Ihan sama onko mitään merkkiä, kunhan ovat värikkäät. Koitan hankkia oikeaa retroa lakanoiksi.
kampaaja: ei ole luottokampaajaa koska lyhennän tukkani itse.
päivälehti:Itä-häme
lehti: no tykkään lukea Annaa ja Me Naisia hömppälehtinä,mutta en tilaisi mitään niistä.

Muuttotintti

Aika lentää tästäkin pesästä. Aikomukset asua tässä, kunnes lapset muuttavat kotoa, meni metsään. Kiikareihin ilmestyi edullisempi asunto, k...